Rezervatia de Bujori de Stepa

Unicati in lume, Bujorii de stepa s-au retras intr-o poiana din Zau de Campie (o mica localitate din judetul Mures). Acesti bujori traiesc doar cateva zile dupa ce infloresc, insa reusesc sa atraga mii de turisti, mai ales turisti straini.
Bujorii de stepa din localitatea Zau de Campie au inflorit in acest an cu o saptamana mai tarziu. Acest fenomen s-a intamplat din cauza temperaturilor mai scazute decat cele obisnuite pentru aceasta perioada a anului. Cu toate acestea, singura rezervatie de acest fel din Europa este deschisa acum pentru vizitare.

Administratorul rezervatiei are grija ca bujorii sa fie bine ingrijiti. "Bujorul este foarte frumos inflorit in procent de 95 % in 10-12 zile el se va topi" , a spus Octavian Calugar, ghid la rezervatia de bujori. "Este unicat pentru ca numai aici in rezervatia din Zau de Campie pe o suprafata de 3,5 hectare sunt peste 50.000 de exemplare. Este singura rezervatie si unica din Europa".

Bujorii de stepa din localitatea Zau de Campie au fost atestati documentar pentru prima data in 1846 intr-o publicatie aparuta la Viena.